Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis* Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis*
Gratis levering v.a. € 2500,- Gratis levering v.a. € 2500,-
Afhalen in Oss Afhalen in Oss
Menu
Menu sluiten Menu sluiten
Getoonde prijzen:
Incl. BTW
Excl. BTW
Terug
Jan hangt naar rechts

Schuindak isolatie

Een schuin dak isoleren we vaak vanaf de binnenzijde, waarbij isolatiemateriaal tussen de balken van uw dak wordt geplaatst. Een tijdrovende, maar ook zeer belangrijke klus. Schuindak isolatie draagt namelijk veel bij aan een constante temperatuur in huis. Daardoor ervaart u meer wooncomfort én bespaart u op uw energiekosten. Maar hoe begint u aan de isolatie van uw schuin dak? Welke isolatiematerialen zijn daarvoor geschikt? En wat kost het om een schuin dak te isoleren? Daarover leest u hieronder meer!

Meer informatie Meer informatie

Van binnen- of buiten isoleren

U kunt een schuin dak van binnen- of buitenaf isoleren. Schuindakisolatie vanaf de binnenzijde is gemakkelijker en daarom goedkoper dan isolatie vanaf de buitenzijde. Er wordt dan namelijk van binnenuit isolatiemateriaal tegen het dakbeschot geplaatst, wat betekent dat u de dakpannen kunt laten zitten. Met schuindakisolatie vanaf de binnenzijde heeft u wel meer kans op koudebruggen en temperatuurschommelingen in huis.


Schuindakisolatie vanaf de buitenzijde houdt in dat het materiaal direct onder de dakbedekking wordt geplaatst. Die dakbedekking zoals dakpannen moet dus eerst worden verwijderd. Dat is erg arbeidsintensief en daarom duurder dan schuindakisolatie vanaf de binnenzijde. Wel verkleint u op die manier de kans op koudebruggen, waardoor u meer rendement uit de isolatie haalt. Daarnaast levert u met schuindakisolatie vanaf de buitenzijde geen woonruimte in.

Schuindak isolatie vanaf de binnenzijde

Schuindak isolatie vanaf de binnenzijde

Bij schuindakisolatie vanaf de binnenzijde plaatst u isolatiemateriaal tussen de balken van het dakbeschot. De dakbedekking, zoals dakpannen, panlatten of stoftengels, kunt u dus laten zitten, waardoor u een hoop tijd en geld bespaart.


Voordat u isolatiemateriaal tegen het dakbeschot plaatst, bekijkt u het onderdak. Ziet u vanaf de binnenzijde de dakpannen zitten? Dan heeft u geen onderdak en is uw dakbeschot niet waterdicht. In dat geval bevestigt u eerst een damp-open folie en daarna pas het isolatiemateriaal tegen het dakbeschot. Ziet u vanaf de binnenzijde wel al een folie zitten, maar is deze gescheurd of beschadigd? Dan raden we u aan om een nieuwe folie aan te brengen.

Schuindak isoleren vanaf de buitenzijde

Schuindak isoleren vanaf de buitenzijde

U kunt een schuin dak ook vanaf de buitenzijde isoleren. Dat is echter een stuk moeilijker en daarom duurder dan isolatie vanaf de binnenzijde, zeker bij een bestaande woning. Bij na-isolatie van een bestaande woning dient u namelijk de complete dakbedekking van uw schuin dak te halen. Toch heeft schuindakisolatie vanaf de buitenzijde ook een aantal voordelen. U heeft minder kans op koudebruggen en behaalt daarom meer rendement uit uw isolatie. Wilt u een schuin dak zo snel mogelijk vanaf de buitenzijde na-isoleren? Dan zijn renovatieplaten een goede keuze.


 

Isolatiemateriaal kopen

Steenwol wordt gemaakt van basalt en is daarom een erg duurzaam materiaal. Het is daarnaast brandveilig en erg flexibel, waardoor u het gemakkelijk tussen de balken van uw dakbeschot klemt. Bovendien heeft steenwol niet alleen thermische, maar ook akoestische eigenschappen. Het materiaal is daarom ook geschikt voor geluidsisolatie. Let op: bij de verwerking van steenwol komen irriterende vezels vrij, dus u dient altijd beschermende kleding te dragen.

Bekijk de producten

Glaswol wordt gemaakt van gerecyclede glasscherven en lijkt veel op steenwol: het is duurzaam en flexibel, dus gemakkelijk te verwerken in uw schuindak. Ook glaswol beschikt over thermische en akoestische eigenschappen, maar isoleert minder dan PIR isolatie. Daar staat tegenover dat glaswol een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld PIR. Let op: bij de verwerking van glaswol komen irriterende vezels vrij, dus u dient altijd beschermende kleding te dragen.

Bekijk de producten

PIR is een kunststof isolatiemateriaal. Het is daarom niet zo duurzaam, maar heeft wel een zeer hoge isolatiewaarde. Daardoor behaalt u met een dunne plaat alsnog genoeg rendement uit uw schuindak isolatie. PIR-isolatie is daarom heel geschikt voor plekken waar geen dikke platen passen. Als de ruimte bij uw schuindak erg krap is, kunt u dus het beste voor PIR kiezen. Let op: PIR is wel een stuk duurder dan bijvoorbeeld glaswol. Wilt u isoleren en afwerken in één handeling? Dan zijn PIR + Gipsplaten de beste keuze!

Bekijk de producten
picotgram voor hellend dak aan de binnenzijde

Isolatie binnenzijde schuindak afwerken

Uw schuindak isoleren is stap één, het afwerken van de constructie is stap twee. Vaak worden daar gipsplaten voor gebruikt. U plaatst de gipsplaat over het isolatiemateriaal heen, waardoor dat niet meer zichtbaar is. Vervolgens schroeft u de gipsplaten eenvoudig vast met speciale schroeven.


Uw schuindak isoleren én direct afwerken? Kies dan voor PIR + Gips. Als u op zoek bent naar een extra stootvaste afwerkplaat, kunt u ook kiezen voor PIR + Fermacell.

Pannendak nadat er isolatie is aangebracht
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.