Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis* Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis*
Gratis levering v.a. € 2500,- Gratis levering v.a. € 2500,-
Afhalen in Oss Afhalen in Oss
Menu
Menu sluiten Menu sluiten
Getoonde prijzen:
Incl. BTW
Excl. BTW
Terug
Jan hangt naar rechts

Spouwmuurisolatie

Bijna elke woning in Nederland heeft een spouwmuur. Daarmee bedoelen we eigenlijk de gehele muurconstructie, dus de binnenmuur, de buitenmuur en de ruimte die daartussen zit. Deze ruimte noemen we de spouw. Als u de muurconstructie wilt isoleren, vult u de spouw met isolatiemateriaal. Dat gebeurt eigenlijk altijd direct tijdens de bouw, want een spouwmuur na-isoleren is erg lastig. Maar welk materiaal is daarvoor geschikt? En wat kost spouwmuurisolatie? Hieronder leest u alles wat u moet weten!

Meer informatie Meer informatie

Materialen voor Spouwmuurisolatie

Steenwol is duurzaam, brand- en geluidswerend. Steenwol spouwplaten zijn daarnaast behandeld en daarom goed bestand tegen vocht. Het materiaal is bovendien flexibel en dus gemakkelijk in de spouw te verwerken. Steenwol spouwplaten zijn wel redelijk dik, waardoor de muur ook wat dikker wordt. U levert met steenwol voor spouwmuurisolatie dus meer woonruimte in dan wanneer u voor een dunner materiaal kiest.

Steenwol spouwplaten kopen

PIR is vochtwerend en daarom heel geschikt voor spouwmuurisolatie. Het heeft bovendien een zeer hoge isolatiewaarde, dus met een relatief dunne plaat behaalt u alsnog genoeg rendement. Met PIR spouwplaten kunt u daarom ‘slanker’ isoleren dan met steenwol spouwplaten. Als u kiest voor PIR, levert u dus minder woonruimte in. PIR is echter wel een stuk duurder. Geïnteresseerd in PIR maar heeft u meer informatie nodig? Lees dan ons blog: Wat is PIR-isolatie?

PIR spouwplaten kopen

Glaswol spouwplaten van URSA en Knauf zijn waterafstotend, brandveilig, flexibel en licht van gewicht. U verwerkt deze platen daarom vrij eenvoudig in de spouwmuur. Glaswol spouwplaten bieden bovendien goede geluidsisolatie én zijn relatief goedkoop. Bedenk wel dat deze platen dikker zijn dan bijvoorbeeld PIR-spouwplaten, wat betekent dat uw spouwmuur ook dikker wordt. U levert daarom iets meer woonruimte in dan met PIR-isolatie.


Glaswol spouwplaten kopen
Isolatiewaarde Geluidsisolatie Prijs Gebruiksvriendelijk Verwerking
Steenwol spouwplaten Gemiddeld Hoog Gemiddeld Gemakkelijk Gemakkelijk
PIR spouwplaten Hoog Laag Hoog Hoog Gemakkelijk
Glaswol spouwplaten Gemiddeld Hoog Laag Gemiddeld Gemakkelijk
pictogram met een hamer en een klussleutel

Aanpak en werkwijze

Een spouwmuur isoleert u door de spouw, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, te vullen met isolatiemateriaal. Dat kan het gemakkelijkste met flexibel isolatiemateriaal, zoals PIR of steenwol spouwplaten. Gaat u de muur zelf isoleren? Dan staat u een flinke klus te wachten. Haal in ieder geval spouwankers in huis, zodat u het binnen- en buitenspouwblad aan elkaar kunt verbinden. Op die manier voorkomt u koudebruggen in de constructie en behaalt u de hoogst mogelijke isolatiewaarde.  

Bouwvakker brengt spouwmuurisolatie aan
Spouwmuur isolatie aangebracht op een bakstenen muur
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.